Es recomana el consum de peix blau al menys dues vegades per setmana, encara més especialment a persones amb nivells de colesterol i/o triglicèrids alts en sang, problemes cardiovasculars o risc de trombosis.
El salmó és una excel·lent font de proteïnes de gran qualitat i alt valor biològic, al igual que la resta de peixos.
Pel que fa a les vitamines, que es concentren en les zones més greixoses del peix, destaquen les liposolubles A i D, així com també algunes del grup B. Es font de magnesi, iode, fòsfor, seleni, calci i ferro, tot i que el contingut d’aquest últim mineral és menor que en altres peixos.
El salmó és un peix de gust molt apreciat, pel que es recomana preparar-lo amb condiments simples per tal d’apreciar-ne el sabor. Al ser un aliment amb gran contingut greixós, és millor cuinar-lo sense utilitzar oli, per exemple a la planxa, a la graella, al vapor, al papillot o al forn. També es pot utilitzar com a ingredient per a preparar salses, truites, pastes, arròs, etc. No hem d’oblidar que el salmó també es pot consumir fumat, per exemple en amanides, en torradetes, canapès o entrepans.
Font: La vida Sana